top of page

Playful WorkingI sidste uge var jeg sammen med Den danske Legetænketank (som jeg var med til at starte for en del år siden) på besøg hos Billund Kommune. En kommune som har sat sig for at blive mere legende. De kalder det selv "Playful Working" til markering af, at de gennem de næste to år, vil forsøge at få legen integreret i hverdagen både ift. de ansatte selv og de borgere, de er i daglig kontakt med. Til hjælp med det, har de endog ansatte to legeglade og dygtige legekonsulenter, som du ser på billedet her.


Men hvorfor dog det, kunne man spørge. Hvorfor begynde at blande leg og arbejde sammen? Borgmester Stephanie Storbank forklarede, at de håber at legen kan være med til at skabe bedre løsninger for borgerne og mere arbejdsglæde hos medarbejderne.


"Vi ved, at børn trives bedre og lærer mere, når de leger. Vi har været nysgerrige på, om vi kunne tage nogle af de elementer med over i den voksnes verden og gøre hverdagen mere sjov og inspirerende".


Med baggrund i min forskning, er jeg sikker på, at projektet nok skal vise sig at indeholde potentialer. Måske endog nogle, som de slet ikke havde forestillet sig.


Mine 3 råd til dem fra mit oplæg på dagen var:


1. at bruge den eksisterende viden, der allerede eksistererer. Jeg oplever ofte, at man som organisation tror, at man er den eller en af de første til at tale om leg i organisationer. Historien viser dog noget helt andet.


2. at anskue legen ikke som en arbejdsmetode men som en Værensform og dermed også anerkende, at den aldrig kan blive til noget, vi er i kontrol af. Derfor må vi også gå til legen og de legende på en særlig måde, også selvom vi trækker den med ind i en professionel voksenskontekst.


3. at vi ikke bare kan kopiere legen 1-1 fra barnets univers til den voksnes. Vi må respektere og forholde os til, at vi leger med og blandt voksne, når vi taler om leg i organisationer.


Det bliver meget spændende at følge Billund Kommune de kommende år. Jeg ønsker dem al mulig held og lykke med deres visionære projekt!17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page