top of page

En julegave

Ind i mellem sprækker, huller og pop-up-viduer er julen nu endelig ved at have sneget sig ind med leg, glæde og familiehygge. Og derfor har vi også en julegave til dig - en leg - min gode legekammerat i Faciliteringsuddannelsen Katrine 'opfandt' til Den Danske Legetænketanks sidste møde, hvor vi havde fokus på leg i organisationer.

Legen er egentlig et spil og er inspireret af CRANIUM-spillet.

Siden har Katrine brugt spillet til ledersupervision i en gruppe, hvor problematikken var 'loyalitetsbrud blandt både ledere og medarbejdere i organisationen'. Og en netværks-kollega har brugt spillet til at undersøge, hvordan man kan vise mere solidaritet i fremtiden.

Spillet er sjovt, skaber kæmpe indsigt og er NEMT!

Der er 3 faser i spillet som handler om at udforske dilemmaer/ problemer.

1. FORBINDELSE TIL PROBLEMET

- gennem STIKORD (eks. pictionary) - får hver hold et stikordskort at snakke ud fra: Hvordan forstår vi f.eks. problemet, hvis vi ser det som 'ELEFANTSNOT'? Snakken opsamles som statements' på post-its (hvert par har 3 post-its). Post-its foldes sammen og lægges i en skål.


2. INDSIGT I PROBLEMET

- gennem CRANIUM-spil. Man spiller SAMMEN og ikke mod hinanden. - der skal bruges en terning; modellervoks og papir/tusser og skålen med post-its. - en deltager trækker en post-it og læser højt. Det er det 'problem' der skal søges indsigt i. - hun slår med terningen og alt efter 'øjne' skal gruppen undersøge problemet i 1 minut (tag tid!!) sammen ved at:

1-2: MIME problemet sammen 3-4: MODELLERE problemet sammen 5-6: MIND-MAPPE om problemet sammen

Gruppen undersøger - uden ord - 1 minut og reflekterer sammen efterfølgende i 7 minutter. Dette gentages nogle gange - indtil man ikke gider mere eller ikke har mere tid.


3. FÆLLES OPSAMLING

- gruppen reflekterer sammen - på tværs af post-its og CRANIUM-indsigter - over, hvad de nu ser skarpere og hvor denne fornyede indsigt kan åbne for nye indsigter og mulige vej at gå.

GLÆDELIG JUL TIL JER ALLE - OG RIGTIG GODT NYTÅR

De allerbedste hilsner Katrine og Lotte

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page