top of page

En ny voksenrevolution starter lige her…
En uge tilbage på arbejde og så sidder jeg allerede i saksen. Jeg glemmer pauser, planer ryger og arbejdsdagen bliver lige lidt længere, end jeg havde planlagt. Alle de gode intentioner forsvandt på bare 1 uge.


Vi elsker alle at høre børn grine og komme med glædesudbrud, når de leger. Bare det at se et barn lege er i sig selv livsbekræftende og bringer os ofte tilbage til det enkle liv, barndommen, et magisk øjeblik hvor vi havde det sjovt og glemte os selv.


Leg hjælper os til at lære og være kreativ. Den hjælper os med at udvikle os som menneske og finde vores vej i livet. Udbyttet ved leg er mange facetteret. Men vi glemmer ofte legen som voksen til fordel for et formålstyret liv. Et seriøst voksenliv, hvor vi det meste af tiden underlægger os selv krav og forestillinger.


Men leg er det, der kan sætte os fri af den normale tidstyring og de mange mål, vi underlægger os selv. Leg er stadig sjov, fantasi, selvforglemmelse og det der kan få pulsen op. Og vi har stadig behov for at lege – også selvom vi er blevet voksen.


Efter en dag med leg, ser verden anderledes ud. Ikke kun fordi vi har haft det sjovt sammen med andre, fået afstand til deadlines og en til tider overophedet hjerne. Men leg kan også være med til at sætte verden i et andet perspektiv, give ny inspiration og en fornyet energi. Og så er der endog en del forskning, der peger på, at krop, hjerne og sjæl nyder godt at legen.


Derfor er det et paradokst, at vi ikke bringer legen mere i spil som voksne. At vi til tider helt glemmer legen. For hvem vil ikke gerne opleve frihed og lethed? Hvem vil ikke gerne kunne udforske og prøve grænser helt frit. Hvem vil ikke gerne være sammen med gode legekammerater?


Derfor er mit nytårsønske for i år, SÆT LEGEN FRI FOR DE VOKSNE. Giv den plads hver dag, hver uge, hver måned hele året rundt. Lad os få mere leg ind i voksenlivet! Lad legen blive den gode kraft, der hjælper os med at klare hverdagen, tilpasse os livet, være i livet og finde hen til det Gode liv.


Må I alle have et rigtig godt Nytår med masser af leg


Bedste hilsner Ann Charlotte


P.S. Her lidt inspiration af Stuart Brown https://www.youtube.com/watch?v=HHwXlcHcTHc


59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page