top of page

Faciliteringsuddannelsen
Næste hold er d. 18-19. september, 23-24. oktober og 27-28. november 2024

design-sang.jpg

Kort om uddannelsen

Faciliteringsuddannelsen er til dig, der allerede har erfaring i at lede møder, workshops, konferencer og processer, men ønsker en uddannelsesoverbygning, der udvikler såvel dine personlige som professionelle kompetencer som en kompetent, modig og kreativ facilitator.

 

Hvem henvender uddannelsen sig til?

  • Udviklingskonsulenter

  • Selvstændige konsulenter

  • Interne konsulenter

  • Projekt- og procesledere

  • Ledere og chefer

  • Undervisere

  • Innovationsboostere

.

  • Uddannelsen strækker sig over 6 dage fordelt over 3 måneder, hvor vi mødes 2 dage ad gangen, så du i den mellemliggende periode kan arbejde med konkrete udfordringer og koble dem med det du lærer undervejs.

  • Formen er en vekselvirkning mellem praksis, teori, træning og supervision.

Tak for en nærværende, lærerig, berigende og fantastisk rejse. Jeg har ikke ordene til at beskrive alt hvad jeg har fået med mig, men jeg kan mærke det helt ind i hjertet - en længe savnet følelse af at være forbundet, ikke alene. Tak for jer og jeres inspirerende, levende og nærværende facilitering af 6 dage, med et overvældende antal øjeblikke som langsomt men sikkert bliver overhældt med glimmer og kommer op på kaminhylden. 

Rikke Dupont, Plejecenterleder

Dit udbytte af uddannelsen

  • du bliver bedre til at hjælpe og lede grupper til at være samskabende omkring løsninger på komplekse problemstillinger. Dvs. skabe engagerende og motiverende møder, workshops, forandringsskabende, innovative processer mv., hvor der er fokus på dialog, samarbejde, ejerskab og meningsfuldhed.

  • du bliver introduceret til den nyeste viden på feltet, som er videnskabelig funderet og med til at give dig en mere sikker grund at stå på.

  • du kommer til at arbejde med procesdesigns og en masse øvelser, som kan inspirere og hjælpe dig fremadrettet. Vi garanterer således, at du kommer hjem med ny inspiration til din egen faciliteringspraksis, som er lige til at tage i brug.​

  • du kommer til at arbejde med forskellige værktøjer og metoder, der hjælper dig til at stå stærkere som facilitator og udvikle din egen rolle.

Facilitering handler ikke kun om bestemte greb -praksis. Det handler også om praxis med X og dermed udviklingen af dit gehør eller resonans for, hvad der er passende og rigtigt at gøre. Det gælder både ift. dig selv som facilitator, processen som helhed, den overordnede opgave du varetager og din formåen ift. at navigere i dynamiske gruppesammenhænge.

 

Du kommer derfor også til at arbejde med dig selv og din egen rolle som facilitator, som jf. tidligere kursister betyder at:

 

  • du vil føle dig mere kompetent, fri og modig

  • du bliver mere kreativ

  • du vil opleve mere energi og arbejdsglæde

  • du kommer til at møde spændende mennesker

  • du bliver en del af et berigende netværk og fællesskab - også efter endt uddannelse

  • og du kommer til at have det SERIØST SJOVT.

FU-WEB-025.jpg

Hør hvad en af vores tidligere kursister siger:

FU-WEB-026_edited.jpg

Filosofien bag uddannelsen

at bevæge og blive bevæget

 

Indgangen til uddannelsen er leg eller æstetisk og dermed også kreativ i sin grundform.

 

Gennem de seneste år har facilitering udviklet sig fra en praksis udført af dygtige proceskonsulenter til også at omhandle undervisere, trænere, vejledere, præster eller endog menigmand, der faciliterer sociale sammenhænge i privat regi. Facilitering som begreb har således bredt sig og som hjælpeakt udført af professionelle udviklet sig til at omhandle både praksis og praxis med X. 

 

Tidligere blev facilitering primært forstået som et spørgsmål om ”at bevæge”, forandre, udvikle nyt eller effektivt styre et møde eller en proces hen mod et foruddefineret mål. I dag tænker vi facilitering i lige så høj grad et spørgsmål om "bevægelse på et menneskeligt plan". Dvs. den dygtige facilitator skal kunne skabe betydningsfulde møder mennesker imellem som forudsætningen for en organisatorisk eller læringsmæssig forandring.

 

Derfor er facilitering i dag langt mere kompleks og ikke kun et spørgsmål om at hive de rigtige redskaber op af værktøjskassen og hjælpe organisationer med at ”få styr” på ting. For vi hverken har eller skal have styr på alt. Det er netop i mellemrummene, i øjeblikke af ”det ikke kontrollerede”, det egentlige liv, de betydningsfulde forandringer opstår. Der hvor mennesker mødes og begynder at udvikle sig selv og verden omkring dem i et stærkt og engageret fællesskab.

Hvordan er uddannelsen sat sammen?

Uddannelsen ligger i 3 moduler, der afspejler FACILITERINGSKOMPASSET, som er den metafor uddannelsen bygger på.

 

 

 

 

Modul 1: Landskabet, du faciliterer i - Kompleksitet og emergens som grundvilkår i organisatoriske processer.

Modul 2: Kompasset, du finder vej med - Processer, værktøjer, gruppedynamikker og dig selv som procesleder.

 

Modul 3: Kompasnålen - at udvikle dig selv og din egen praxis som facilitator og menneske.

Undervisningen foregår 2 dage ad gangen, så du i den mellemliggende periode kan arbejde med det, du er optaget af. Det kan f.eks. være en konkret opgave, du står foran. På den måde kan du nå at prøve det, du har lært, af i praksis, inden du på næste kursusgang får sparring på det, du oplevede, var svært.

FU-WEB-016.jpg

Mød underviserne:

Ann Charlotte Thorsted

Erfaren organisationskonsulent med mange års erfaring i at facilitere processer.

 

Jeg kan tilbyde dig den nyeste viden indenfor æstetisk facilitering, hvor leg, kreativitet, innovation, resonans, fænomenologi og organisatoriske ledelse- og udviklingsprocesser er centrale elementer.

Jeg er en kreativ akademiker tilknyttet Aalborg Universitet. Under min publikationsliste finder du en masse artikler, bøger og bogkapitler, som jeg har skrevet gennem årene.

FU-WEB-015.jpg

Katrine Schumann

Katrine er også selvstændig organisationskonsulent med mange års erfaring i at facilitere processer. Og så er hun for øvrigt også en dygtig grafisk facilitator.

Hendes speciale er ledelse og innovation og hun er særdeles kompetent ift. af facilitere store processer.

Begge har vi en stor kærlighed til legen.

 

Katrine er også tilknyttet Aalborg Universitet, hvor hun er kendt som en meget inspirerende vejleder. 

FU-WEB-027.jpg

Hvad koster uddannelsen?

Uddannelsen finder primært sted på det smukke spahotel Comwell Kellers park i Vejleområdet.

Prisen er kr. 29.900

 

Hvis I er to, der tilmelder jer sammen, gives der 20% i rabat
 

Prisen er ex. moms - incl. materialer og fuldt ophold.

Glem ikke at du kan søge Den Kommunale eller Statslige Kompetencefond og få det meste af udgiften dækket.

få en fuld og detaljeret beskrivelse af uddannelsen

Tak for at have vist interesse for uddannelsen. Tøv ikke med at tage kontakt til mig på telefonen 29228540

Book
bottom of page