top of page

Mindre gøremålstravlhed mere gøremålsfrihed
Jeg hader det, når jeg mærker, at mit tempo bliver oppisket og listen af gøremål vokser i stedet for at blive mindre. Det er de dage, hvor jeg er fanget ind af min egen gøremålstravlhed. Det sker i mit private liv og det sker også i mit professionelle liv. Måske netop derfor, er jeg blevet optaget af et nyt begreb gøremålsfrihed, som jeg selv er kommet på.


Begrebet gøremålstravlhed er introduceret af den norske filosof og sygeplejeforsker Kari Martinsen, som i mange år har peget på den udfordring, der møder sygeplejersken i hverdagen, hvor et bureaukratisk system og en fortravlet og presset hverdag med mange gøremål betyder, at man oftere og oftere må gøre køb på det nærvær og den omsorg, der er en væsentlig del af sygeplejerskens arbejde og kald. Men det er ikke kun sundhedssektoren, der kender til gøremålstravlhed. Det gør de fleste af os, er mit gæt.


Vi har derfor brug for øjeblikke, hvor tidstyranniet skubbes i baggrunden og man giver sig tid til at være på en ikke styret, kontrolleret eller gøremålsrettet måde. Vi har brug for at sætte os selv fri – bare en gang imellem - og mærke gøremålsfrihed.


Men hvordan gør vi det både ift. vores eget liv og vores arbejdsliv? Det spørgsmål vil vi gerne invitere dig med til at udforske d. 7. marts, hvor vi kalder folk sammen for at undersøge, samtale og forhåbentlig også finde på nye ideer og tanker, som vi hver i sær kan bringe med hjem.


Udover at dagen bliver en inspirationsdag ift. ”gøremålsfrihed” og hvordan vi også kan bringe begrebet ”resonans” med ind i den ligning, som er et begreb hentet fra den tyske sociolog Hartmut Rosa, så er målet også at bringe leg og dermed æstetiske facilitering med på dagen, som det greb vi vil praktisere.


Æstetisk facilitering er det vi arbejder med på Faciliteringsuddannelsen, som står bag arrangementet. Dagen er således også tænkt som inspiration til facilitatorer, der gerne vil vide mere om det at arbejde med en æstetisk og mere legende tilgang til facilitering.


Syntes du, det lyder spændende, så send mig en hilsen på mailto: thorsted33@hotmail.com og jeg vil kvittere med de praktiske informationer for dagen.


Der er stadig få pladser tilbage, så du kan lige nå det, hvis du er hurtig.


Prisen for hele dagen er 2.495 ex. moms og inkluderer mad og ophold på skønne

Comwell i Brejninge og undervisning af min gode kollega Katrine Schumann og mig selv.

150 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page