Søg
  • Ann Charlotte Thorsted

leg med hest

Hvor er det bare dejligt nogle gange at have tid. Tid til at slappe af og være sammen med en af ens bedste venner. Det her billede er fra søndag morgen ved Vejle fjord, hvor min dejlige islænderhest Gleda fandt ud af, at vand faktisk er meget dejligt - og slet ikke farligt.


Forskeren Jf. Smith har et begreb for det der sker, når hest og rytter er i synkronisitet eller i ressonans med hesten. Han benævner det ’entrainment’. Smiths tese er, at det først er, når vi er i ressonans med verden omkring os, som jeg mærkede denne smukke morgen sammen med Gleda, at vi bliver parate til at møde verden. I vores daglige fortravlede liv har vi en tendens til at glemme værdien af bare at være. At møde verden, være i verden og mærke verden - at være i resonans med verden - livet.


At gå fra ”trainment to entrainment” er en anerkendelse af; ”that non-human animals are ’variants’ of the same sensible-sensing coporeality as humans and that what exist are not separate animals, but an interanimality”, skriver Smith. Derfor er der så meget, vi kan lære af samværet med hesten ud over bare at være i ’nydningen’ en skøn efterårsmorgen.


6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle