top of page

Et personligt møde med Hartmut Rosa

I oktober 2022 var Finn Thorbjørn Hansen (professor på AAU og medforfatter til bogen At tænke med hjertet) og jeg begge så heldige at møde en af de helt store nulevende sociologer Hartmut Rosa personligt. Hartmut Rosa er manden til højre og ham, der står bag begrebet resonans, som har givet stof til eftertanke hos mange af os.


Først gennem et foredrag for en mindre forsamling og bagefter i en lille forskergruppe på Aalborg Universitet, som Finn er tilknyttet, blev der tid til at samtale om bl.a. forskellen mellem social og eksistentiel resonans, og hvorfor man bør skelne mellem disse to former i ledelses- og konsulentarbejde.


Rosa trækker på fænomenologien og eksistensfilosofien, som vi også er optaget af. Spørgsmålet Finn bragte i spil denne dag var bl.a., hvordan man i praksis kan facilitere samtaler, der har fokus på den eksistentielle dimension. I vores bog "At tænke med hjertet: En grundbog i eksistentiel praksisfænomenologi" tager vi samme spørgsmål op, ligesom vi d. 13. – 14. april inviterer dig til at deltage i et kursus i, hvordan man kan forstå og praktisere eksistentielle samtaler med resonans for øje.


Tilmeldingerne er allerede i fuld gang. Men du kan stadig nå det.


Send en mail til Ann Charlotte thorsted33@hotmail.com68 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page