Baggrund for kurset
Hvad betyder det egentlig, når vi taler om tillid, meningsfuldhed, samhørighed, nærvær etc?
Mange af de ord bruger vi,, når vi beder mennesker forholde sig til ”det gode (arbejds-)liv”. Men hvorfor sker der ofte ikke noget? Vores tese er, at vi bruger for lidt tid på at indkredse og nå bagom ordene og tilbage til fænomenerne, hvor værdierne stammer fra. Først når vi kommer i resonans med dem, vil den kloge handlekraft komme! Vi må have mere tid til at tænke ud fra levede erfaringer og ud fra en grebethed, før vi kan forløse en indsigt af mere eksistentiel karakter. Det handler fænomenologi om. Vi må ind i en ”dwelling mind” og lære at stille spørgsmål, der ikke kun er kursgivende men også forståelseåbnende. Dvs. vi må spørge ind til ikke kun, hvor vi vil hen, men også, hvad der kalder og taler til os ift. f.eks. det gode arbejdsliv.
I 2022 udgav vi bogen At tænke med hjertet: En grundbog i eksistentiel praksisfænomenologi, som allerede er blevet rigtig godt modtaget i Danmark og Norge. Bogen fungerer nu som grundbog på professionshøjskoler og universiteter, der arbejder med relationsprofessioner. Men en del har også efterspurgt et mere hands-on-kursus ift., hvordan de selv kan lære at arbejde mere fænomenologisk.
Derfor slår vi nu for første gang et kursus op med afsæt i vores fænomenologiske tilgang til organisations-/ og professionsudvikling.
Hvad vi kommer vi til at arbejde med på kurset
I bogen sætter vi bl.a. fokus på, hvad den tyske sociolog Hartmut Rosa kalder for ’eksistentiel resonans’ og dermed, hvordan man kan forstå og konkret arbejde med resonans og betydningen af den eksistentielle dimension i relationsprofessioner, ledelse og konsulentarbejde?
Det gør vi bl.a. gennem en ny dialogmetode, som vi kalder Undringskompasset. Her arbejder vi med at skabe rum for fælles undren, dialoger og værensformer, der fremmer eksistentiel resonans og væredygtighed.
Undringskompasset er i dag blevet prøvet af i flere forskellige professionelle sammenhænge såvel som i kreative og innovative miljøer. Vi har dertil også stor erfaring i, hvordan man ellers kan facilitere forundringsbaserede og æstetiske processer og værensrum i organisationer og innovative og kommunikative sammenhænge. Denne viden, kunnen og dannelse vil vi gerne dele med dig.
Dit udbytte
· Du lærer på kurset at ’tænke med hjertet’ og dermed også at fremme eksistentielle dialoger
· Du lærer at bruge en konkrete fænomenologisk metode
· Du får en teoretisk introduktion til fænomenologi og det at tænke med hjertet og resonans-
begrebet
· Du får tid til at reflektere over og spare med andre kompetente folk omkring din egen praksis og
hvordan du konkret kan få din virksomhed, organisation, arbejdsmiljø eller kommunikation til at
tænke og handle med større eksistentiel resonans og væredygtighed.
Hvem deltager
Professionelle konsulenter, sundshedspersonale, undervisere, ledere, innovationsdesignere, studerende og kreative mennesker, der ønsker at kvalificere deres egen praksis med en forundrings- og æstetisk værensdimension.
Hvem underviser
Finn Thorbjørn Hansen er professor i Anvendt Filosofi fra Aalborg Universitet. Han har mere end 20 års erfaring med at træne professionelle indenfor mange forskellige felter i undringsbaserede dialoger og fællesskaber.
Ann Charlotte Thorsted er lektor i leg i organisationer og æstetiske læreprocesser ved Aalborg Universitet og selvstændig konsulent. Hun har ligeledes arbejdet i mange år med facilitering af dialogiske processer og er på vej med en ny bog omkring facilitering.
Praktiske detaljer omkring kurset
Sted: Kurset strækker sig over 2 dage og er placeret på et af Danmarks smukkest beliggende Comwell, Kellers Park i Brejninge
Antal deltager: der vil max. være 16 på holdet
Dato: d. 13.-14. april 2023
Pris: 6.950 kr. incl. fuld forplejning begge dage samt overnatning. Du vil få bogen ”At tænke med hjertet” gratis med som tillæg til kurset.
Send os en mail på thorsted33@hotmail.com for tilmelding til kurset.
Deadline d. 12. marts. Hvis du vil undgå at komme på venteliste, anbefaler vi, at du tilmelder dig hurtigst muligt. Tak.
Med venlig hilsen
Finn Thorbjørn Hansen & Ann Charlotte Thorsted
Comments