OvergangsRiten

Der er nok ingen tvivl om, at vores fremtidige arbejdsliv kommer til at se anderledes ud, end det vi kender til i dag. Længere levetid, senere pensionsalder (72 år i 2050 jf. EU's 2018-Ageing Report), nedprioritering af økonomiens betydning og opprioritering af ’Det Gode Liv’ kommer til at spille ind på, hvordan vores arbejdsliv udfolder sig i fremtiden. Derfor har vi brug for 'pitstops' , hvor vi kan lade op, tænke nye tanker - eller i det hele taget få tid til at tænke. Til brug for det har jeg udviklet OvergangsRiten med inspiration fra antropologien.

 

Tidligere havde vi overgangsritualer til at hjælpe os gennem skelsættende perioder i menneskers liv. I dag er disse gledet i baggrunden eller stort set helt forsvundet. Det er en stor skam, for vi har stadig brug for vejledning og hjælp, når vi bevæger os fra et stadie til det næste i livet. Det var det, som overgangsritualerne kunne og var skabt til. I overgangsfaserne ligger der nemlig store potentialer men også en skrøbelighed, der skal værnes om både af os som individer, som arbejdsplads og som samfund.

OvergangsRiten er en revitalisering af de gamle antropologers studier af ritualer som er omgjort til en spritny procesmodel og udviklingsform, der hjælper mennesker med at flytte sig fra en livsfase til den næste - eller til dig, der 'bare' ønsker at tage en 'time-out' og få tid til at fundere lidt mere over livet.

Kurser for enkelte personer

Kurserne er her tænkt til dig, der har brug for at få tid til at tænke over og aktivt forholde dig til dit næste skridt i livet.

Du kan enten:

1.  Tilmelde dig næste planlagte kursus

2. Få skræddersyet jeres eget kursus som gruppe

Kurser for virksomheder

Her sætter vi sammen rammen for jeres unikke kursus. Er I f.eks. optaget af udvikling af:

  • ny strategi

  • godt team

  • nyt brand

  • nyt koncept

Få et bud på en proces, der passer til jer og jeres behov.

Kurser for den offentlige sektor

Du arbejder indenfor den offentlige sektor med grupper af mennesker, der står foran en ny livsfase. Det kan være som igangsætter, jobsøgende, sygdomsramt eller seniorer på vej til pension eksempelvis.

Som supplement til eksisterende tilbud byder OvergangsRiten ind med en eksistentiel og kreativ refleksionsproces, hvor der arbejdes med bevægelsen hen mod en ny livsfase.

Lad os sammen finde en proces, der passer til jeres behov.