Ann Charlotte Thorsted

                  fri forsker

 

MIN PERSONLIGE FORTÆLLING

Efter en årrække som lektor og forsker ved Aarhus og Aalborg Universitet har jeg valgt at arbejde som fri forsker, foredragsholder,  facilitator og underviser.

Hele mit liv har jeg elsket at være i naturen. Det har været på ryggen af en hest, blandt blomster og træer i smukke haver, i bjerge for at stå på ski eller med vandrestøvlerne snøret til en ny tur. Altid, når jeg er udenfor i naturen, sker der noget med mig. Verden åbner sig, mit sind falder til ro. Jeg sanser og lytter bedre og ofte pibler nye ideer frem. Derfor bruger jeg idag naturen og vandringen aktivt i mit virke som facilitator og underviser til at skabe nærvær, eftertænksomhed, gode samtaler, kreativitet og anderledes tankerum.

 

 

En gåtur klarer hjernen og stimulerer vores evne til at kombinere tanker på nye måder. Store tanker, nye tanker, kreative tanker - som kan være med til at give livet fornyet mening og fylde. 

 

 

 

 

Som barn var jeg ofte med rundt på kunstudstillinger med mine forældre. Ganske tidligt blev jeg fascineret af farverne, fortællingerne og det fantasirige, man som beskuer kan bevæge sig ind i i et kunstværk. Siden hen kom jeg selv til at holde en pensel i hånden, gik på kunstskole, malede og udstillede for at ende med at etablere Galleri Epoke (se billede), som over ti år gik hen og blev et landskendt galleri. Fascinationen og glæden ved kunst ledte mig til en voksende nysgerrighed for kunstens kilder og kreativitetskraft, som førte til et master-speciale og senere en erhvervs-phd om legens betydning for voksne i professionelle sammenhænge med afsæt i 3 års forskning i LEGO.

 

Nogle år efter kunne jeg skrive universitetslektor i leg og organisatorisk læring på visitkortet, ligesom jeg også var den første i Danmark, der oprettede et Play Lab her knyttet til Aalborg Universitet. I dag ved jeg, at leg ikke kun er relevant for børn men i høj grad også for voksne som en måde at kommunikere, innovere, samarbejde, lære og ikke mindst udvikle sig på som menneske. 

Dermed er vi nået til kernen i min tilgang til facilitering, som har sin rod i legen, kunsten, filosofien og naturen.

Den tyske professor Harmut Rosa siger:

 

Som legeforsker er jeg stærkt optaget af, hvordan man navigerer i det ukontrollerbare rum og det, der udspringer heraf som eksempelvis de resultater mine faciliterende processer skaber i organisationer, undervisningssituationer eller i personlige udviklingsforløb.


 

"Jeg kan kun meditere, når jeg går. Når jeg stopper, hører jeg op med at tænke; mit sind arbejder kun med mine ben".

                             Jean-Jacgues Rousseau

”Man only plays when in the full meaning of the word he is a man, and he is only completely a man when he plays”.  

                     F. Schiller 

"at det egentlige liv opstår i mødet med det, der ikke kan kontrolleres. Det er her, al ægte berøring og alle virkelige, betydningsfulde erfaringer opstår".